Over ons

Geschiedenis Ten Elsen Boom en Groen

Ten Elsen Boom en Groen is voortgekomen uit de passie van mijn vader voor het kweken van fruitbomen, in het bijzonder de oude rassen. Deze soorten zijn resistent en hoeven niet bespoten te worden. U vindt die van oudsher terug in de kasteeltuinen en bij boeren erven.

Op basis van zijn ervaring en dank zij mijn opleiding kon ik een moderne bedrijfsvoering opbouwen, waarbij duurzaamheid voorop staat. Daardoor konden we ons laten certificeren door SKAL (biologische).

Boomkwekerij op Achterhoekse grond

Wij kweken fruitbomen, inmiddels zo’n 120 verschillende soorten, die geen van allen bespoten hoeven te worden, op 5 hectare Achterhoekse grond. Het voordeel van deze grond is dat deze bomen beter aanslaan in uw tuin, dank zij het goed ontwikkelde wortelstelsel.

Het is ook mogelijk dat wij voor u speciale bomen vermeerderen, met aangeleverd enthout. Naast onze eigen kweek kunnen wij ook alle andere bomen voor landschapsbeplanting leveren, zoals eiken, beuken, linde, meidoorn en nog vele andere soorten. Naar keuze geschikt voor solitaire bomen, voor bos of voor haagplantsoen.

Shop onze producten

Over Ten Elsen Boom en Groen

Bekijk onze diensten